T.C. Sağlık Bakanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bursa İl Sağlık Müdürlüğü İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

Güncelleme Tarihi: 19/06/2019

T.C Sağlık Bakanlığı İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi,1922 yılından beri ülkemizin tek hidroterapi hastanesi olarak hastalarına şifa dağıtmaya devam eden bir hastanedir.

Kurulduğu günden beri Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde hizmet veren hastanemiz, 1998 yılında genel büyük onarıma alınarak yenilenmiştir. 19 Mart 1999 tarihinde tadilat sonrası yeniden hizmete açılmıştır.
15 Aralık 2003’ te TSK da yapılan teşkilat değişikliği neticesinde Genelkurmay TSK Sağlık Komutanlığına bağlanarak BURSA Asker Hastanesi adıyla hidroterapi yönünden hastalarımıza şifa dağıtmaya devam etmiştir.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin ardından Bursa Asker Hastanesi, 669 sayılı KHK ile 22 Ağustos 2016 tarihinde T.C Sağlık Bakanlığı'na bağlanmış ve İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi adı verilmiştir.